Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Doğan Arslan Mizah ve Afiş Tasarım Konulu Söyleşi Gerçekleştirdi

22.12.2020

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Doğan Arslan, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’nün çevrim içi ortamda konuğu oldu. Moderatör’lüğünü Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Keş’in yaptığı söyleşide, öğretim üyemiz Arslan, Mizah ve Tasarım konulu bir sunum yaptı.

21 Aralık 2020’de saat 19:00’da Zoom üzerinden iki seans olarak gerçekleşen söyleşide, Arslan, tasarım çalışmalarında sık görülen mizah unsurun özelliklerini ve kullanış biçimleri hakkında bilgi verdi. Söyleşide Arslan, tasarımı yapılan ürün veya hizmet reklamlarında mizah’ın etkin bir farkındalık oluşturduğu ifade ederek, mizahın tasarımda kullanılmasının zekâ ve yaratıcılık ile ilişkili olduğunu belirtti.

Söyleşi soru ve cevaplar ile 20:30’da bitti.