Dr. Öğr. Üyesi Koray Sevindi İtalya’da Ödül Kazandı

26.11.2021

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Koray SEVİNDİ’nin yapımcılığında, Kaan Atilla TAŞKIN’ın yönetmenliğinde çekilen “Emre: Genç Bir Boksörün Hikâyesi” uzun metraj sinema filmi İtalya’da 41. Paladino d’Oro Spor Filmleri Festivali’nden “Özel Ödül” kazandı. Festivalin dört ana yarışma dalında da aday olan bağımsız film, daha önce de ABD’de Houston Uluslararası Spor Filmleri Festivali’nden “En İyi Uzun Metraj Film” ve İtalya’nın 38. Milano Uluslararası Ficts Festivali’nden “Mansiyon Ödülü” kazanmıştı.

Hocamızı tebrik eder çalışmalarına başladığı bir sonraki filmi “Beş Mevsim” için de başarılar dileriz.

Filmin Konusu: “Boks milli takımına seçilmek için büyüklerde ve U22'de (19-22) Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girmenin hayallerini kuran 19 yaşındaki Emre, çalışmak zorunda olduğu zorlu yaşamını kolaylaştırmak için destek aramaktadır. Sponsor bulup garsonluğu bırakarak sadece boksa odaklanmayı istese de şartlar Emre'den yana olmaz. Emre hem garsonluk yapıp hem de Türkiye şampiyonasına hazırlanmak zorundadır.”