Öğretim Üyemiz Doğan Arslan’ın çalışması ilk 100’e seçildi.

07.06.2017

Her yıl temel insan hakları alanında farkındalık oluşturmak amacıyla Paris merkezli uluslararası alanda bir organizasyon olan “Poster For Tomorrow” 2016 yılında “Aşırılığı Tarihe Göm” ana temalı yarışmalı bir sergi düzenledi. Dünyanın her yanından profesyonel tasarımcıların bu konuda poster tasarlamak için biraraya gelmesiyle 120'den fazla 5300 adet çalışma katıldı.

Yarışmada ilk 100’e Türkiye’den öğretim üyemiz Yrd.Doç.Dr. Doğan Arslan’ın “Sweet Talk For Civilization” (Medeniyet İçin Tatlı Konuş) isimli çalışması da seçildi. Uluslararası sergiye seçilen ilk 100 çalışma Pakistan, Bosnia-Hersek Rusya, Kanada, İtalya, İspanya, Fas, Amerika Birleşik Devletleri, İran, Fransa Meksika, Katar, Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerin önemli şehirlerinde Ocak ayında sergilenmektedir. Tasarımcıların şahsi sesi olarak niteleyebileceğimiz bu yarışmalı sergi, Türkiyeden Ankara Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Işık Üniversitesi galerilerinde de sergilendi.